Pretvorite vaš iPad u nadzorni sustav putem Mastervolt CZone Wireless sučelja

09 Rujan 2014 Objavljeno u Novi proizvodi

Tehnologija digitalnog upravljanja trošilima uklanja potrebu za dugim i kompliciranim ožičenjem tako što decentralizira upravljanje trošilima s modulima koji postavljeni blizu samih trošila. Podatkovna mreža povezuje module, prekidače i senzore i ova mreža čini brodski "živčani sustav". Povezivanjem u ovu mrežu sa Wireless sučeljem, vlasnik može daljinski pristupiti svakom uređaju na brodu pomoću svog iPada.

U srcu sustava je Mastervolt Wireless sučelje koji se ponaša kao server između dva popularna protokola digitalnog upravljanja, Masterbus i CZonea te dodatno pruža mogućnost upravljanja Mastervolt energetskim uređajima direktno iz NMEA2000 mreže.

Značajne konzultacije s korisnicima i brodogradilištima su pomogli razviti grafičko sučelje koje je iznimno intuitivno, podesivo i jednostavno za čitanje. Ovo omogućava brzo i jednostavno upravljanje i nadzor svim električnim sustavima na plovilu, počevši od Modes of Operation traci na početnoj stranici. Ispod su sekcije za Monitoring i Control omiljene stvari, koje su povezane sa slikom plovila koja prikazuje brodske električne sustave. Svaka slika reprezentira dio električnog sustava broda npr. Paluba ili Strojarnica, te prelazeći preko ovih slika, dinamički se mijenjaju i najdraže stvari na Monitoring i Control stranicama.

Prikaz također uključuje i potpunu integraciju energetskih uređaja kao što su punjači baterija i inverteri, kao i nadzor baterija, tankova i brodskih alarma. Sučelje se također može koristiti i kao samsotalan Masterbus uređaj kada u brodu i nije instaliran sustav digitalnog upravljanja. Opcionalni GPRS moduli će u budućnosti nuditi još veću svestranost, omogućavajući vlasniku da na daljinu nadzire i pripremi polovilo sa bilo koje lokacije. Hladnjaci, klima uređaji, grijači, svjetla za doček će moći upaliti, te tankovi i baterije nadzirati, sa samo par dodira na ekran iPada.

Početno postavljanje je napravljeno što jednostavnije moguće, te može biti u potpunosti prilagođeno potrebama sustava.

Više informacija o CZone Wireless sučelju

Back to top