Raymarine najavljuje inovativan napredak u inteligenciji autopilota - Evolution autopilot

01 Veljača 2013 Objavljeno u Novi proizvodi

Raymarine predstavlja Evolution autopilot, koji kombinira tehnologiju naprednog vođenja iz aero i svemirske industrije s Raymarine iskustvom u brodskim autopilotima, da bi isporučili novu razinu točnosti upravljanja autopilotom.

Evolution autopilot ima superiorne performanse u odnosu na bilo koji drugi prozivod na tržištu, nema nikakve potrebe za postavljanjem kompasa i kalibracijom, te se ne mora podešavati prema plovilu u koji se instalira. Evolution AITM upravljački algoritmi omogućuju da Evolution autopiloti doživljavaju svoj okoliš te trenutno računaju i evoluiraju naredbe za upravljanje plovilom. Rezultat je precizno i uvjerljivo držanje kursa, neovisno i brzini plovila ili uvjetima na moru.

U srcu Evolution autopilota je ultra kompaktna EV senzorska jezgra; 9-osni senzor kretanja te kurs računalo, sve u jednom. Veličine je kao i prosječna GPS antena, te može biti monitirana držač ili unutar pregrade. Otporna je prema IPX6 i IPX7 te može biti monitorana poviše ili ispod palube, kako god praktičnost i prostor nalažu.

EV senzorska jezgra dolazu u dvije verzije; EV1 za Raymarine pogone i EV-2 za drive-by-wire sustave. EV-1 koristi SeaTalkng mrežu za spoj napajanja i komunikacije na ACU koji pokreće Raymarine hidraulične i mehaničke aktuatore autopilota.

EV-2 jednostavno koristi DeviceNet povezivanje na drive-by-wire sustave kao što su Teleflex Optimus 360, Volvo Penta IPS ili ZF Pod Drive. Upravljanje autopilotom je preko p70 ili p70r upravljačkih instrumenata.

Postavljanje Evolution autopilota traje samo 30 sekundi; izaberite tip plovila, tip aktuatora i razinu performasni koju želite. Veoma jednostavno.

Evolution autopilot će biti dostupan od lipnja 2013.

Više informacija i specifikacije možete vidjeti ovdje.

Back to top