Zagrebački sajam nautike 2014

24 Veljača 2014 Objavljeno u Sajmovi i događanja

I ove godine smo izlagali na zagrebačkom sajmu nautike. Izlagali smo Mastervolt, BEP, Marinco i Gebo proizvode.

Izložili smo i dva noviteta iz Mastervolt ponude na hrvatskom tržištu. Prvi je Mass Combi Ultra, nova generacija Mastervolt Combi uređaja.

Osim punjača, invertera i AC transfer sklopke, Ultra ima još MPPT solarni regulator te neovisni pomoćni punjač. Elektronika je potpuno izmjenjena te se sad temelji na ultra brzom DSP upravljanju, koje omogućava ultrabrzo prebacivanje između AC izvora (>1ms). Combi Ultra posjeduje dva AC ulaza, svaki sa svojim postavkama. Moguće je spajanje do 10 uređaja paralelno, te je moguć sinkroniziran rad na trofaznoj mreži.
Trenutno je u ponudi model 24/3500-100, dok modeli 12/3000-150 i 48/3500-50 će biti dostupni početkom ljeta.

Drugi novitet je nova generacija Mastervolt Li-Ion baterija, Li-Ion Ultra. Mi smo imali izložen model 12/2500, dok su u ponudi još modeli 12/5000 i 24/5000. Nova generacija se nadograđuje s mnogim poboljšanjima u odnosu na prethodnu. Upravljanje zaštitnim relejem je sada direktno iz baterija, integriran je battery monitor, a serijsko spajanje baterija je moguće bez dodatnog vanjskog sustava za balansiranje.

Od manjih noviteta smo još imali novi Alpha Pro II MB regulator za alternatore te Marinco sinusni inverter. Novi Alpha Pro II MB regulator je sada MasterBus kompatibilan te dobiva neke nove funkcionalnosti kao što su naprednija karakteristika punjenja, nadzor temperature alternatora, potpuna kompatibilnost s Mastervolt Li-Ion baterijama. Također više ne postoje 4 različita modela regulatora ovisno o alternatoru, već je sad sve u jednom modelu.

Marinco ima novu liniju sinusnih invertera koja se smjestila između Mastervolt AC Master i Mass Sine serije. Marinco inverteri dolazu u snagama 700, 1000, 1500 i 2000W. Inverteri imaju opciju jednostavnog daljinskog upravljanja. Dostupni su odmah

Back to top